Η λειτουργία του ματιού

eye.275155757_std

Το ανθρώπινο μάτι περιγράφοντάς το  απλά είναι σαν φωτογραφική μηχανή. Εχει δηλαδή φακό και φιλμ. Η πρόσθια επιφάνεια του κερατοειδούς είναι η οπτικά σημαντική περιοχή η οποία σαν φακός καθορίζει την διάθλαση και την ευκρίνεια της εικόνας που σχηματίζεται πάνω στο φιλμ του ματιού δηλαδή τον αμφιβληστροειδή.

Οταν οι ακτίνες του φωτός δεν εστιάζονται με ακρίβεια πάνω στο φιλμ του ματιού η εικόνα είναι θολή και  υπάρχει διαθλαστικό πρόβλημα δηλαδή μυωπία , υπερμετρωπία η αστιγματισμός .

Με την βοήθεια των φακών (γυαλιών η φακών επαφής) οι ακτίνες του φωτός εστιάζονται πάνω στον αμφιβληστροειδή και η εικόνα γίνεται καθαρή.

Εχει υπολογισθεί ότι το 65% του πληθυσμού χρειάζεται γυαλιά για κάποιο λόγο .

Η κάθε μορφή διάθλαστικού προβλήματος έχει τα δικά της κλινικοχειρουργικά χαρακτηριστικά και τις δικές της ιδιαιτερότητες που θα πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν κατά την εφαρμογή του Laser . Ετσι πετυχαίνουμε καλύτερο ποιοτικό αποτέλεσμα.

 

ΤΑ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 

 

ΔΙΟΠΤΡΙΕΣΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
+15 __ +6Ψηλήσπάνια
+6 __ +2ΜέτριαΣυνήθης.Απαιτούνται διπλοεστιακά γυαλιά μετά τα 40 και κοντινά γυαλιά πριν τα 40.
+0.25 __ +2ΧαμηλήΣυνήθης, καλύπτεται από την προσαρμογή. Ισως απαιτηθούν διπλοεστιακά γυαλιά μετά τα 40.Ενας χαμηλός υπερμέτρωπας μπορεί να βλέπει 10/10 και να έχει +2.00 η και πιο πολύ εάν υπάρχει προσαρμογή.
ΔΙΟΠΤΡΙΕΣ

ΕΜΜΕΤΡΩΠΙΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
0 (plano)Εμμετρωπίασυχνή

 

ΔΙΟΠΤΡΙΕΣ

ΜΥΩΠΙΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
-0.25 __ -3Χαμηλήσυχνή (70%).
-3 __-6Μέτριασυχνή
-6 __ -25Ψηλή μυωπίαΟχι συχνή, όχι καλή κοντινή όραση χωρίς γυαλιά.
ΔΙΟΠΤΡΙΕΣ

ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
+/- 0.25 _+/- 1 DΧαμηλόςΣυχνός,χωρίς προβλήματα παρά μόνο σε μεγάλες κόρες
+/- 1 _ +/- 3 DΜέτριοςΛιγότερο συχνός
>+/-3ΨηλόςΌχι συχνός και πιθανές δυσκολίες διόρθωσης με γυαλιά και φακούς επαφής

 

Για την κάθε τεχνική ή συνδυασμό τεχνικών χρησιμοποιούνται νομογράμματα, τα οποία είναι ενσωματωμένα στους αλγορίθμους του προγράμματος στην μονάδα του Laser.